Om SirkusSmulene

SirkusSmulene ble startet i 2002 og er et foreldredrevet sirkusteater for barn og unge mellom 8 og 18 år. Gruppen er åpen, altså ingen audition, så alle som ønsker kan bli med så lenge det er ledig plass. Smulene er delt opp i tre forskjellige grupper etter alder, og alle gruppene trener halvannen time hver mandag. Treningen spenner fra luft- og bakkeakrobatikk til teaterøvelser, og tar for seg sjonglering, bygging av pyramider, balansering på enorme kuler og mye mer. Her er det rom for både lek og teknikktrening!

Ved slutten av hvert høstsemester avholdes det en liten visning for foreldre og andre interesserte, og etter vinterferien rettes fokuset mot vårens store forestilling. De siste årene har forestillingen blitt avholdt som del av Rampelysfestivalen (Norges største festival for barne- og ungdomsteater) og SirkusSmulene inntar scenen med sine vakreste kostymer og sine mest fantastiske ferdigheter, i en ramme av surrealisme, magi og eventyr.

Både i arbeidet mot vårforestillingen og resten av året involveres foreldrene i kostymesying, markedsføring, søknadsskriving, bygging av scenografi og andre oppgaver. Slik er både barn og voksne i SirkusSmulene med på å skape et levende, lekent og engasjert sirkusteater!