Tidligere instruktører

Her ser du noen av de dyktige instruktørene som tidligere har jobbet for SirkusSmulene.

(Merk at beskrivelsestekstene kan være utdaterte)

 

_dsc4630
Diego Belda er selvlært, og hans spesiale er jonglering Han har reist rundt på sirkusfestivaler i hele verden i mange år. Han har også jobbet med mange andre prosjekter for og med barn.

 
 
 
 

Mathias Ramfelt startet å sjonglere da han var 9 år, og begynte å opptre rundt om i Norge bare noen få år senere. Han fikk en av sine første store jobber som artist/sjonglør i Bø Sommarland da han var 14 år som side-kick i Klovnen Melvin Tix’ show. Sommeren 2013 var han nyutdannet sirkusartist fra den fireårige utdannelsen ved The Academy for Circus and Performance Art i Nederland og hadde show i Bø Sommarland på det tiende året. Mathias er en veldig allsidig person og kan mer en kun sjonglering; han er også akrobat og behersker flere andre sirkusdisipliner som håndstående, teeterboard og aerial straps. Han har tatt to verdensrekorder i sprettballsjonglering i 2011, med 7 og 9 baller, og har ingen planer om å stoppe der.

 

 

 

Aslak Strønen

 

 

 

 

 

Aslak Grytøyr Strønen er 32 år og kjem frå ei bygd utanfor Bergen. Frå han var liten var han interessert i teater og dans. Aslak starta med teater da han var 13 år og har holdt på med det sidan, både som skodespelar og instruktør. I 2003 starta Aslak å sjonglere og å interessere seg for sirkus, dette førte til at han gjekk på Fjordande Folkehøgskule i to år, fyrst som elev og så som miljøarbeidar/sivilarbeidar. Der spesialiserte han seg på sjonglering, parakrobatikk og nysirkus. Etter han var ferdig på folkehøgskulen starta han å turnere med eit barneteaterstykke gjennom den kulturelle skulesekken. Aslak er utdanna som faglærar i kroppsøving.

 

 

 

 

Norea Hoemunderviser i luftakrobatikk og akrobatikk. Hun har gått på Fjordane folkehøyskole sirkuslinja og trent sirkus både før å etter det. På Skøyen skole er hun lærer i sirkus under allidrett de har der og hun har undervist i både Norge og Sverige. På sin fritid har hun hest og har tidligere arrangert og ledet rideleir for barn i Sverige.

Norea Hoem

 

Ida Johannesen

Ida Johannesener utdannet ved Skolen For Samtidsdans, og har lang erfaring med fysisk teater, blant annet fra gjøglerteateret Stella Polaris. Ida er inne og gjør regi når SirkusSmulene setter opp forestillingene sine på Rampelysfestivalen og i Sirkuslandsbyen. Når hun ikke jobber med Smulene gjør hun andre oppdrag som instruktør og frilans scenekunstner, og holder blant annet sirkuskurs på småskoler i regi av Den Kulturelle Skolesekken. I oktober 2013 reiste hun sammen med Morten Norli til Spania for å jobbe et halvt år med et teaterkompani der.

 

 

Sigrid Rønnevig er en allsidig artist og pedagog. Sigrid begynte først som 20 åring med sirkus. Innen det hadde hun lært seg selv å sjonglere og allerede opptrådt som klovn ved mange anledninger. Sigrid har en bred artistutdannelse fra Gøglerskolen i Århus og AFUK (Akademiet For Utemmet Kreativitet) i København, i tillegg til teater-, klovn- og masketrening fra The Commedia School i København. Hun har også gått på sirkusskole i Italia og i Nederland. Sigrid skal undervise smulene i luftakrobatikk fra høsten 2014. Når Sigrid underviser legger hun vekt på lek og hvordan du beveger deg i tissue og trapesen. Sigrid er veldig opptatt av at sirkus skal være gøy, og at barn lærer god teknikk og positive treningsvaner slik at de ikke skader seg.

Sigrid Rønnevig

 

 

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson var 8 år gammel da hun startet med sirkustrening hos SirkusSmulene, og luftakrobatikk ble hennes store interesse. Hun trente bare mer og mer, og har nå holdt på med dette i mange år.

Høsten 2012 var hun og Emma Langmoen med på Norske Talenter som duoen The Flying Fabulous der de kom helt til del-finalen. Ellers har hun opptrått en del på forskjellige eventer.

 

 

 

Morten Uglebjerg Norliunderviser i sjonglering, akrobatikk og klovning. Han er utdannet ved sirkusskolen i København og Den russiske statssirkusskolen i Moskva. Han har jobbet 10 år med gjøglerteatret Stella Polaris. Nå turnerer han med nysirkusforestillingen Kokkatastrofa (Teater Okolo) og tar videreutdannelse ved klovneskolen Fool at Heart i Spania. Han har holdt sirkuskurs for hundrevis av barn og voksne fra Nordkapp i Nord til Jerusalem i Sør.

MortenNorli

 

 

 

Cecilie Helmeunderviser i gulv og luftakrobatikk. De siste årene har hun vært hovedlærer ved SirkusSmulene. Cecilie er utdannet ved The Circus Space i London, hvor hun også har undervist. Hun har spilt forestillinger og undervist i sirkus blant annet i Tromsø, Malaga, på Jamaica og i Hong Kong.